KuntoKievari Aspitiellä toimii matalankynnyksen kohtaamispaikkana missä voi vaihtaa ajatuksia sekä tavata muita ihmisiä. KuntoKievari on toiminut RAY:n tuella vuodesta 2002 alkaen. Tarjoamme mielekästä toimintaa ja sisältöä arkipäivään. Kävijöiden käytettävissä on kolme tietokonetta netti- ja tulostusyhteyksin. Tarvittaessa opastamme tietokoneen käytössä. Yhdessä pelaamme lautapelejä, askartelemme sekä pelaamme joka toinen torstai bingoa. Toimintamme ovat kävijöille maksutonta. Yhteisötalossa toimii neljä palkattua työntekijää eli toiminnanjohtaja, työpajanohjaaja, palveluohjaaja ja toimistotyöntekijä.
Kuntokievari tarjoaa mielenterveyskuntoutujille terapeuttista työtoimintaa puutyöpajassa, käsityöryhmässä, keittiöryhmässä ja ATK-ryhmässä. Kuntoutujat toimivat työtoiminnassa henkilöstä riippuen 1 - 5 päivää viikossa noin 4 - 6 tuntia päivässä. Työtoiminnasta maksetaan erikseen määrättyä verotonta päiväkohtaista työtoimintarahaa.
Terapeuttiseen työtoimintaan osallistuva henkilö voi olla joko määräaikaisesti tai pysyvästi työelämän ulkopuolella. Työtoimintaan voi hakeutua kunnan sosiaaliohjaajan tai omasta kuntoutumisesta vastaavan hoitajan kautta.
Työtoimintaan osallistuvan kuntoutujan ihmisarvoa kunnioitetaan ja yksityisyyttä suojellaan. Työtoiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä tekemistä sekä ylläpitää arjen hallintotaitoja. Lisäksi huomioimme jokaisen omat voimavarat. Työtehtävät räätälöidään kuntoutujien omien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Lisäksi kaikilla kuntoutujilla on mahdollisuus osallistua ryhmätoimintoihin ja retkiin.
Puutyöpajalla tehdään entisöintitöitä, kuten tuoleja, kiikkuja, soittimia, sohvia, sänkyjä ja ovien maalausta. Verstaalla on käytössä mm. oikohöylä, tasohöylä, sirkkeli ja hitsausvälineet. Pajalla tehdään myös uusia ovia, ikkunan pokia ja pahkatöinä esim. pahkakelloja. Lisäksi pajan henkilöstö tekee tilaustöinä mm. puutarhatöitä kuten nurmen ja aidan leikkuuta. Päivittäin paja työllistää noin 5 - 8 kuntoutujaa.
Käsityöryhmässä tehdään myyntiin tuotteita neuloen, virkaten, ommellen, kutoen ja askarrellen. Tuotteita on siis laidasta laitaan perinteisistä miesten, naisten ja lasten sukista vauvojen junasukkiin. Lapaset, myssyt ja kaulurit, sekä monenlaiset korut kuuluvat myös tuotevalikoimaan. Käytössä on 2 ompelukonetta, saumuri ja kangaspuut.
Kuntoutujilla on mahdollisuus osallistua keittiön työtoimintaan.
Tiloissa toimii ATK-ryhmä, jonka tarkoitus on järjestää kuntoutujille erilaisia ATK-kursseja ottaen huomioon käyttäjien lähtötason. ATK-ryhmän toimintaan kuuluu myös yhdistyksen nettisivujen päivittäminen ja sen luominen.